چرا اردوغان مخالف عضویت همسایگان روسیه در ناتو است؟-راهبرد معاصر
اسماعیل بشری، کارشناس مسائل اروپا در گفتگو با راهبرد معاصر پاسخ می‌دهد؛

چرا اردوغان مخالف عضویت همسایگان روسیه در ناتو است؟

اسماعیل بشری، کارشناس اروپا در گفتگویی پیرامون درخواست پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو گفت: به احتمال قوی رئیس جمهور ترکیه ماموریت دارد تا خواسته رئیس جمهور روسیه مبنی بر عدم پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو را به آنها گوشزد کند. روس ها نگران  این موضوع هستند که اگر اروپا پیشنهاد بهتری به اردوغان بدهد با توجه به اینکه وی ثابت کرده هر گاه امتیاز بهتری دریافت کند به آن سمت متمایل می شود، چرخش به سمت اروپا صورت بگیرد.
اسماعیل بشری؛ کارشناس مسائل اروپا
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۶ - ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 19
کد خبر: ۱۳۴۱۰۷

 

اردوغان حامل پیام پوتین به کشورهای اروپایی برای عدم پیوستن به ناتو

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو به عنوان تازه ترین خبراز کشورهایی که درخواست پیوستن به ناتو را دارند از جمله موضوعاتی است که این کشورها را با خطر قطع برق و تکرار حملاتی کرده که در اوکراین نظیر آن را دیده اند.

 

اینکه اتفاقات اخیر و پیوستن کشورهای اروپایی در وضعیت کنونی بحران بین روسیه و اوکراین تا چه اندازه فضا را برای نبردهای سخت و حملات هسته‌ای آماده می کند موضوع گفت و گو با کارشناس مسائل اروپا و سیاست خارجی است که در ادامه بحث آمده است.

 

اسماعیل بشری، کارشناس سیاست خارجی و اروپا در خصوص افرایش تنش‌ها بین روسیه و کشورهای مایل به پیوستن به ناتو از جمله فنلاند و سوئد گفت: ایده پیوستن اوکراین به ناتو اصلی ترین دلیل وقوع بحران بین روسیه و اوکراین است. این موضوع قطعا می تواند به سایر کشورهایی که خواهان پیوستن به اوکراین هستند در اشکال مختلفی سرایت کند مثل تهدید قطع برق فنلاند که از سوی کشور روسیه تامین می شود.

 

وی در این باره گفـت: به دلیل خواست فنلاند برای پیوستن به ناتو، این کشور تهدید به قطع برق شده است. اصولا فنلاند از جمله کشورهای اروپایی به شمار می رود که به طور سنتی در تمام دوران جنگ سرد تلاش کرده تا در بین شرق  و غرب بی‌طرف باقی بماند. به بیان بهتر فنلاند کشور حایلی بین شرق و غرب بوده است.

 

وی در ادامه خاطر نشان کرد: سوئد نیز ازجهاتی به فنلاند شبیه است چرا که همواره سیاست بی طرفی را پیش گرفته و به دنبال هزینه کردهای بالا برای تقویت بخش نظامی خود نبوده است. تنها همسایه شوروی سابق در دروان جنگ سخت در ناتو، ترکیه بود که مرز بسیار بزرگی با روسیه نداشت.

 

وی ادامه داد: امروز روس‌ها نگران پیوستن کشورهای اروپایی به ناتو هستند، چرا که درصورت انجام این کار مرز 1300 کیلومتری به مرز ناتو و روسیه تبدیل می شود، لذا محدودیت‌های آتی روسیه را بابت این مسائل نگران کرده که بحران اوکراین و تهدید به قطع برق فنلاند از جمله آنهاست.

 

بشری در این باره توضیح داد: بی شک عملیات ویژه روسیه در اوکراین برای ایجاد مرز حائل با اروپای غربی بود. امروز فنلاند و سوئد به شدت نگران خطرات امنیتی هستند. آنها براین باورند که امکان تکرار عملیاتی شبیه به آنچه  در اوکراین انجام شده در خاک این کشورها نیز ممکن است به طوری که حتی مولداوی نیز تحت این وحشت قرار گرفته و سایه وحشت از تکرار مسائل بحران بر سر این کشورها سایه افکنده است.

 

کارشناس اروپا خاطر نشان کرد: به احتمال قوی رئیس جمهور ترکیه ماموریت دارد تا خواسته رئیس جمهور روسیه مبنی بر عدم پیوستن کشورهای یاد شده به ناتو را به آنها گوشزد کند. روس ها نگران  این موضوع هستند که اگر اروپا پیشنهاد بهتری به اردوغان بدهد با توجه به اینکه وی ثابت کرده هر گاه امتیاز بهتری دریافت کند به آن سمت متمایل می شود، چرخش به سمت اروپا صورت بگیرد.

 

بشری در خصوص تهدید امنیتی کشورهای اروپایی و خطر حملات گسترده فی مابین گفت: با اینکه روس ها گفته اند در حال حاضر در کالینگراد سلاح هسته ای مستقر می کنند، با توجه به اینکه کالینگراد بخشی از فدراسیون روسیه هم مرز با لهستان است، نمی توان احتمال حمله هسته ای و تهدید اتمی را از سوی دو طرف روس و اروپایی چندان جدی گرفت. به این دلیل که استفاده از سلاح هسته ای یک عملیاتی است که با اطمینان نمی توان از انجام آن سخن گفت. استفاده از سلاح هسته ای به نفع هیچ یک از طرفین تقابل نیست.

 

وی در پایان گفت و گو خاطر نشان کرد:  کشورها به دلیل نقش بازدارندگی پای سلاح هسته ای را به مسائل اختلافات فی مابین باز می کنند اما زمانی که سلاح هسته ای به کار گرفته شود، نه تنها ممکن است اروپا را از بین ببرد بلکه می تواند دنیا را به نابودی بکشاند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده